Biogyümölcsök és biozöldségek házi tartósítása - VEGYSZEREK, KONZERVÁLÓSZEREK ÉS CUKOR NÉLKÜL






Szerző(k)/Szerkesztő(k):
Katona ZsuzsannaOldalszám: 96
Kiadás dátuma: 2003
ISBN: 9789639275362
Méret: 190X180
Kötés: puha táblás, fényes fólia
Nyelvek: magyar
Kiadó: Golden Book Kiadó

Leírás:
Jelen könyv az otthoni, házi tartósítás rejtelmeibe vezet úgy, hogy az egészséges, finom és "bio" legyen. Részletek a tartalomból: • Mitől lesz a gyümölcs és zöldség "bio"? • Mi a különbség az intenzív,az alternatív és az ökológiai vagy biogazdálkodás között? • Miben különböznek az egyes módszerekkel termelt élelmiszerek? • Vásárláskor hogyan állapíthatjuk meg, hogy az egyes élelmiszereket mely módszerrel termelték? • Hol vásárolhatunk bioélelmiszereket? • Hogyan lesz a mi kertünkből biokert? • Miért romlanak meg egyes élelmiszerek • Milyen tartósító eljárásokat alkalmazhatunk egy átlagos, mai magyar háztartásban? • Mi a különbség a natúrbefőzés és a biobefőzés között? • Biobefőzés a gyakorlatban (eszközök előkészítése, szedés, mosás, darabolás, felöntőlé, csírátlanítás, tárolás) • Receptek: Befőttek biogyümölcsből • Biogyümölcsdzsem és rostos gyümölcslé nyerése • Biolekvárok • Saláták, előételek és főzelékek biozöldségből A könyvet jó szívvel ajánljuk mindenkinek, aki egészséges(ebb)en szeretne élni.