Az oldalon sütiket használunk!

Felhívjuk figyelmét, hogy mivel a sütik (cookie-k) célja weboldalunk használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a cookie-k alkalmazásának megakadályozása vagy törlése által előfordulhat, hogy nem lesz képes weboldalunk funkcióinak teljes körű használatára, illetve hogy a weboldal a tervezettől eltérően fog működni böngészőjében.

Ünnepi nyitvatartás! A Legendus könyvesbolt 2024. dec. 23.-ától 2025. január 5-ig zárva! A 2024. dec. 20.-ától interneten beérkezett megrendeléseket dec. 29.-i feladással teljesítjük. Az utána történő megrendeléseket 2025. január 6-tól dolgozzuk fel.
Kívánságlistába teszem

Ezerarcú fehérjék

Értékelés:
Értékeld Te is!
Szerző(k)/Szerkesztő(k):
Buday László(Prof. dr.), Nyitray László(Prof. dr.), Perczel András(Prof. dr.)
Oldalszám: 960
Kiadás éve: 2018
Kiadás: Első kiadás
ISBN: 9789633314586
Méret: B/5
Kötés: Keménytáblás, matt fólia
Nyelvek: magyar
Kiadó: Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió
Impresszum
Leírás:

 

Innen is letölthető

 

A 10. Jubileumi MedinProt konferencia keretében mutatták be az „Ezerarcú fehérjék” című könyvet. A nagylélegzetű, 26 módszertant és 18 fehérjecsaládot példaként bemutató ezeroldalas szakkönyv csaknem 100 szerző munkáját foglalja magában. Fehérjék ezreinek működése teszi a sejteket elő rendszerré: „személyre szabják” a kémiai reakciókat, működtetik a sejtek energiagyárait, elvégzik az örökítés kényes feladatát, motorokként „áruszállítást” végeznek, de a kommunikációs, szabályozó rendszerek legfontosabb komponensei is rendre fehérjék. Mindezek megismerésével, a sok szakterület módszertanának összekapcsolásával a Protein Science tudományterület foglalkozik, melynek az első magyar nyelvű szakmai összefoglalója a könyv. Szöveg: Dr. Perczel András, Hang: Papp János, Videó: Orbán Tamás, Zene: Schubert Music Publishing

Fehérjék ezreinek működése teszi a sejteket élő rendszerré: „személyre szabják” a kémiai reakciókat, működtetik a sejtek energiagyárait, teljesítik az örökítés kényes feladatát, motorokként „áruszállítást” és sok más feladatot végeznek. Mindezek megismerésével a Protein Science foglalkozik, melynek az első magyar nyelvű szakmai összefoglalóját tartja kézben az olvasó. E nagylélegzetű, 26 módszertani és 18 fehérjecsaládot példaként bemutató fejezetből álló, ezeroldalas szakkönyv közel 100 szerző munkáját foglalja magában. A szerteágazó tématerületeket a három szerkesztő: az orvos, a biológus és a kémikus három különböző irányból megközelítve igyekezett koherens egységbe rendezni. Egy közös cél vezérelte munkájukat: a fehérjék mibenlétének jobb és mélyebb megértése. 

Kinek ajánljuk ezt a szakkönyvet? Mindenkinek, aki tudományos igénnyel fordul a fehérjék felé, legyen bár biológus, kémikus vagy orvostanhallgató, doktorandusz, posztdoktor, kezdő vagy érett kutató. Célunk, hogy felhasználják a fehérjék vizsgálatáról az itt megszerzett ismereteket, tudásukat továbbadják, s ezáltal a szerzőkkel és a szerkesztőkkel együtt hozzájáruljanak a fehérjetudományok szélesebb körben történő terjesztéséhez. Meggyőződésünk, hogy a jövő nemzedékének nagy szüksége lesz a fehérjékkel kapcsolatos tudományos jártasságra, hiszen a fehérje-biotechnológia súlya folyamatosan nő a gyógyszeriparban, a zöld- és polimerkémiában, az élelmiszeriparban és az egészségtudományok területén. Higgyen a szerzőknek és szerkesztőknek: ez a jövő tudománya, igazi innováció rejlik benne!

Ossza meg ismerőseivel:
Könyvesboltjaink
POSZTER BOX
1089 Budapest, Nagyvárad tér 4. I. emelet
Telefon: 06 20 374-0160
E-mail: poszterbox@semmelweiskiado.hu

Poszterbox megrendelésével kapcsolatban kérjük telefonon érdeklődjön!


Legendus Könyvesbolt
1089 Budapest, Nagyvárad tér 4., Aula (a Semmelweis Egyetem toronyépülete)
Telefon: 06-1-210-4408
E-mail: info@semmelweiskiado.hu


Nyitvatartási idő:
Hétfő, kedd, szerda: 9:00–16:00
Csütörtök: 9:00–18:00
Péntek: 8:00–14:00

Ünnepi nyitvatartás! A Legendus könyvesbolt 2024. dec. 23.-ától 2025. január 5-ig zárva! A 2024. dec. 20.-ától interneten beérkezett megrendeléseket dec. 29.-i feladással teljesítjük. Az utána történő megrendeléseket 2025. január 6-tól dolgozzuk fel.


Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Facebook