Az analitikai kémia alapjai. Kémiai és műszeres elemzés
Szerző(k)/Szerkesztő(k):
Burger KálmánOldalszám: 642
Kiadás éve: 2024
Kiadás: Hetedik, változatlan kiadás
ISBN: 9789633316214
Méret: B5
Kötés: Puhatáblás, fényes fólia
Nyelvek: magyar
Kiadó: Semmelweis Kiadó és Média Kft.
Impresszum
Leírás:
„Burger Kálmán írja könyvének előszavában: Célom e tudományterület alapvető törvényszerűségeinek és módszertanának olyan szintű összefoglalása volt, amely nemcsak a tárgy megtanulását könnyíti meg, de megteremti a specializálódás alapjait a részterületeken is. Az egyes módszerek kapcsán az alkalmazási kör bemutatása mellett kitértem a korlátokra is. Ezen tankönyv iránti igényt jelzi, hogy most már a hetedik kiadást tartja kezében az olvasó. Magyar nyelven ilyen átfogó és ismereteket nyújtó tankönyv nincs, ezért hasznos ismeretek forrása a gyakorló szakembereknek is.” (Dombi András, Szegedi Tudományegyetem Műszaki és Anyagtudományi Intézet)
„Nagy örömömre szolgál, hogy ajánlhatom olvasók széles körének elődöm és nagyra becsült atyai barátom Burger Kálmán professzor könyvét. A 7. kiadás 10 éve 2002-ben jelent meg és az óta hiánycikké vált. Ez az igen értékes, az analitikai kémia alapjait korszerű elméleti alapokon és a gyakorlati ismereteket megfelelő mélységben tárgyaló mű. Gyógyszerész és kémikus hallgatók generációi nőttek fel a könyv korábbi kiadásain. Most, köszönhető sokunk összefogásának és a Semmelweis Kiadó felelős hozzáállásának, új köntösben foghatják kezükbe a tanulni vágyók, egyetemi hallgatók és az emlékezetüket felfrissíteni akaró ifjú és kevésbé ifjú oktatók.” (Kiss István, Szegedi Tudományegyetem, Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék)